Lesiu34, zaiste, w piątek wracając z KRK na CB mówili, że na Łódź jest 40 minut do godziny stania. Ogólnie myślę, że w środku weekendu może nie być jakiegoś wielkiego problemu, ale kto wie...a co do trasy, to jadąc na północ nie możesz jechać przez Wierzchowisko, bo nie ma lewoskrętu w DK1. Musisz jechać Korytarzem Północnym alias Aleją Marszałkowską.
Jak objechać korek w Częstochowie?
Zwiń
X
-
Echhh, a moje CB w serwisie bo się układ audio ze starości rozsypał. A czy taka http://mapa.targeo.pl/Mapa_Polski,22...7bcc7b7413527f trasa będzie dobra, czy też jest rozkopana lub zakorkowana w nocy?
Komentarz
-
-
SS, Kościuszki jest tylko na północ z tego co wiem. Po stronie cinema przejedziesz, ale tylko czymś w rodzaju Hummera :diabelski_usmiech
[ Dodano: Pią 01 Sie, 14 08:24 ]
Zamieszczone przez Agamek12Przejazd przez Cz-we w strone W-wy o 17,00 bez zadnych korkow czy zatorow
Komentarz
-
-
Fresz niułs z placu budowy:
Ruch na trasie wrócił na dwa pasy, skończyła się zwężka, więc może skończą się też te cholerne korki. Przejazdu na Wyczerpy przy nowo stawianym wiadukcie na Warszawskiej, nie pilnuje już nikt - jest otwarty, można jechać.
JP II od ronda do trasy i od trasy do ronda również otwarta. Widocznie to była jednodniówka. Położyli kolejną warstwę asfaltu i jest trochę "wyżej". Widać to zwłaszcza przy wjazdach do stacji Shell i Luk. Do tej pory wjeżdżało się trochę jak pod krawężnik, teraz jest równo z poziomem asfaltu.
Polepszyło się, chociaż do normalności wciąż brakuje, ale przynajmniej wszyscy Ci, którzy szukają objazdów wiochami, mogą teraz jechać prosto.
PS:SS, chodzi Ci zapewne o Kościuszki przy kinie. Jeszcze zamknięta. Ruch jest tak jak pisał rafiki, tylko w stronę północy, ale tam już też będzie się chyliło ku końcowi. Robi się coraz gładziej, rury zaspyane i tylko patrzeć jak położą asfalt i wezmą się za drógą połowę.Artur
Komentarz
-
-
r2r, Dziś jechałem na Okęcie po córke i jest jedna zwężka w strone Katowic przed tym nowo budowanym wiadukcie,z lewego na prawy trza zjechaćhttp://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
Pozdrawiam ANIOL
Komentarz
-
-
aniol, ja miałem na myśli ten dalszy wiadukt na ul.Warszawskiej. Tam był kocioł bo przez zwężkę przy nim korkował się wjazd od Warszawy i zbierał się zator od strony Katowic. Nie ma tej zwężki i powinno być dzięki temu dużo luźniej.
Choć może od wczoraj już coś nowego wykombinowali. Tam zmienia się wszystko z dnia na dzień.Artur
Komentarz
-
-
przy okazji korka na DK 1 w Cz-wie - tak mniej więcej od roku w kierunku Wawy na wysokości Galerii Jurajskiej zaczyna się zwężka z 3 do 2 pasów. Z czego po zwężce na lewym pasie jest znak zakazy samochodów szerszych niż 2 metry.... Kurza twarz, jeżdżąc tą trasa nie można się naliczyć ile ciężarówek czy dostawczaków ciśnie się właśnie tym lewym pasem.
A policji tam oczywiście nie widać - gdyby stanęli tam choćby na godzinę to żniwo mieli by większe niż czajana z suszarką za krzakami :evil:
Przy okazji, spróbuj zrobić taki myk na trasie w DE....
Panowie z Cz-wy, czy może wam udało się tak kiedyś policję tam spotkać?
Dodam, ze jadąc przewężeniem gdy 4 pasy są na jednej stronie to niejednokrotnie jadąc od strony Wawy na K-ce lewym wąskim pasem zastanawiałem się czy kogoś nie przyhaczę czy ew. mi ktoś nie porysuje lewego boku bo mościpanowie z większych gabarytów jadących na północ by się zmieścić wpychają się pas w kierunku południa. Istna paranoja :!:Była Octavia II (Combi) 1.9 TDI PD
Był Rapid 1.4 TDI-CR
Poprzednio także Fabia II Combi 1,4 16V
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Adam-Skiprzy okazji korka na DK 1 w Cz-wie - tak mniej więcej od roku w kierunku Wawy na wysokości Galerii Jurajskiej zaczyna się zwężka z 3 do 2 pasów. Z czego po zwężce na lewym pasie jest znak zakazy samochodów szerszych niż 2 metry.... Kurza twarz, jeżdżąc tą trasa nie można się naliczyć ile ciężarówek czy dostawczaków ciśnie się właśnie tym lewym pasem.
Komentarz
-
-
Adam-Ski, ja widziałem kilka razy Policmajstra na motorze ale przy zwężeniu jadąc na Warszawę. Tam chyba radiowozem się nie pchają :diabelski_usmiech
[ Dodano: Pią 01 Sie, 14 23:51 ]
Agamek12, coś w tym jest bo prawy z Torami czasem ciągnie się dużo dalej niż osobowki, chyba ze jakiś sprytny jedzie lewym a jego kolega prawym....Pisał Sebastian
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Agamek12Zamieszczone przez Adam-Skiprzy okazji korka na DK 1 w Cz-wie - tak mniej więcej od roku w kierunku Wawy na wysokości Galerii Jurajskiej zaczyna się zwężka z 3 do 2 pasów. Z czego po zwężce na lewym pasie jest znak zakazy samochodów szerszych niż 2 metry.... Kurza twarz, jeżdżąc tą trasa nie można się naliczyć ile ciężarówek czy dostawczaków ciśnie się właśnie tym lewym pasem.
Co do tego obszaru objętego zakazem wyprzedzania nie wiedziałem. Może rzeczywiście ciężarówki nie wyprzedzają się nagminnie lecz mówiąc o tym zwężeniu w kierunku na północ i lewym pasie to dostawczaki do 3,5t (typu Ford Transit) lubią ten lewy pas okupować...
[ Dodano: Sob 02 Sie, 14 00:10 ]
Zamieszczone przez SSAdam-Ski, ja widziałem kilka razy Policmajstra na motorze ale przy zwężeniu jadąc na Warszawę. Tam chyba radiowozem się nie pchają :diabelski_usmiechByła Octavia II (Combi) 1.9 TDI PD
Był Rapid 1.4 TDI-CR
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Adam-SkiZamieszczone przez Agamek12Zamieszczone przez Adam-Skiprzy okazji korka na DK 1 w Cz-wie - tak mniej więcej od roku w kierunku Wawy na wysokości Galerii Jurajskiej zaczyna się zwężka z 3 do 2 pasów. Z czego po zwężce na lewym pasie jest znak zakazy samochodów szerszych niż 2 metry.... Kurza twarz, jeżdżąc tą trasa nie można się naliczyć ile ciężarówek czy dostawczaków ciśnie się właśnie tym lewym pasem.
Co do tego obszaru objętego zakazem wyprzedzania nie wiedziałem. Może rzeczywiście ciężarówki nie wyprzedzają się nagminnie lecz mówiąc o tym zwężeniu w kierunku na północ i lewym pasie to dostawczaki do 3,5t (typu Ford Transit) lubią ten lewy pas okupować...
Powtarzam: w Częstochowie ciężarówka na lewym pasie to widok równie rzadki, co "zielona fala" w Raszynie...
Komentarz
-
-
Agamek12 - te 2 metry - to jak podejść do rozwiązanie tej kwestii, skoro na lewym pasie a dokładniej na znaku informującym o zwężce z 3 na 2 pasy jest symbol znaku o zakazie poruszania się pojazdów szerszych niż 2 m....?
(http://znaki-drogowe.org/znaki-zakazu/znak-B-15)Była Octavia II (Combi) 1.9 TDI PD
Był Rapid 1.4 TDI-CR
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Adam-Skimówiąc o tym zwężeniu w kierunku na północ i lewym pasie to dostawczaki do 3,5t (typu Ford Transit) lubią ten lewy pas okupować...
Zamieszczone przez Adam-SkiZamieszczone przez SSAdam-Ski, ja widziałem kilka razy Policmajstra na motorze ale przy zwężeniu jadąc na Warszawę. Tam chyba radiowozem się nie pchają :diabelski_usmiechCo ty myślisz, że my nie mamy co robić?
Komentarz
-
Komentarz